VERGETEN METHODE VISUALISATIE KOMT WEER STERK OP.
Genezend visualiseren is al duizenden jaren oud. Het waren niet alleen de sjamanen en oosterse artsen maar ook de westerse geneesheren die voor de zeventiende eeuw de visualisatie methoden dagelijks gebruiken bij allerlei ziekten en problemen. Wij waren de kracht daarvan vergeten voor genezing, maar door het massaal gebruik in de TOP sport zien we een sterke opkomst van visualisatie technieken.
De levendige imaginatietechnieken die veel sportmensen tegenwoordig gebruiken om hun mentale en fysieke prestaties te verbeteren zijn door de medische wereld volledig geaccepteerd. De resulalten zijn dan ook verbluffend.

VEEL ONDERZOEK BEWIJST DE KRACHT VAN VISUALISEREN.
Patiënten zijn erin geslaagd de genezing van een uiteenlopende reeks van acute en chronische aandoeningen – van hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk tot pijn in de onderrug en spier- en botklachten of zelfs fibromyalgie – te bespoedigen. Zij deden dit door zich te verbeelden hoe hun lichaam de aandoening bestreed door bijvoorbeeld grote aantallen T-killercellen te produceren die zich op virussen storten. Zulke visualisaties bleken ook post-operatieve resultaten te kunnen verbeteren, te helpen bij pijnbeheersing en het minimaliseren van de schadelijke bijwerkingen van chemotherapie.
Het effect dat de wetenschappers nu hebben aangetoond is, dat er meer afweercellen worden aangemaakt. Er worden meer witte bloedlichaampjes geproduceerd die de ziekte of een tumor direct kunnen aanvallen.

DRIE OPMERKELIJKE VOORBEELDEN VAN DE KRACHT VAN VISUALISATIE.

Op een visualisatie workshop in Baarn kwam een jonge vrouw naar mij toe en vertelde dat ze de ziekte van crohn had. We hebben op de workshop een korte en krachtige visualisatie voor haar gemaakt die ze 3 x 21 dagen elke dag moest doen. Drie maanden later e-mailde ze me dat ze door haar arts haar volledig genezen was verklaard. Zo hebben wij tientallen voorbeelden van de kracht van visualiseren.

VIDEOSPEL GENEEST KANKER?
Op Discovery werd een paar jaar geleden een jongen met kanker getoond, de artsen konden niets meer voor hem doen. In zijn ziekbed speelde hij video-spelletjes. Hij stelde zich voor dat kanker zijn vijand was. Zijn kankercellen waren de indringers. De laser-guns gebruikte hij om op de kankercellen te schieten en die te vernietigen. Ook het wegstralen (beam me up Scotty) gebruikte hij in zijn visualisatie. Hij straalde de kankercellen in gedachten weg, drie maanden later was hij volledig hersteld. Er waren in de uitzending van Discovery nog meer voorbeelden van opzienbarende resulaten van visualisatie.

HARTTRAINING.
In een ziekenhuis in Boston werd een groep ernstige hartpatienten in twee groepen verdeeld. De ene groep moest om de conditie te verbeteren trainen en bewegen op fitness apparatuur gedurende 2 uur per dag. De andere groep werd door een coach begeleid om dezelfde training te doen maar dan in gedachten. Het wonderbaarlijke was dat de groep die de oefeningen in gedachten deed er na 6 weken aanzienlijk beter aan toe waren dan de groep die fysiek getraind had.